perjantai 4. lokakuuta 2024

Pennut ovat syntyneet!

 K-pentueemme on täällä, Nada synnytti keskiviikon kuluessa 4 pentua, 2 urosta ja 2 narttua,

Tiistain kuluessa Nada alkoi näyttää siltä, että pennut ovat matkalla maailmaan. Lämpöpiikkiä en tällä kertaa saanut kiinni, mutta Nada läähätteli ja oli levoton tiistain ja keskiviikon vastaisen yön. Keskiviikkona alkoi sitten tapahtua. Ensimmäinen pentu, narttu, syntyi klo 14.25 ja klo 15.10 toinen pojista. Sitten alkoikin piiitkä odotus. Ehdin jo soittaa Evidensiaan kun seuraavaa pentua ei kuulunut, sanoivat siellä että olisi hyvä tulla katsomaan että kaikki on hyvin. En ehtinyt kumminkaan tehdä mitään konkreettista lähtemisen suhteen. 2 minuuttia puhelun päättymisesta pesään ilmestyi 3. pentu, uros, klo oli "jotain" yli 19... Nada oli hyvin eleetön synnyttäessään, viimeiset pennut vain ”pulpahtivat” maailmaan kuin plussapallot  ilman mitään ulkoisia enteitä tulostaan. Seuraavaksi syntyi narttupentu, valitettavasti ihan täysin hengetön, ilmeisesti istukka oli irronnut jossain vaiheessa, ja odotus jonossa oli ollut sille liikaa. Klo 20.40 syntyi vielä tyttöpentu, ja silloin onneksi tiedettiin loppuviikon röntgenkäynnin perusteella että tämä oli nyt tälläkertaa tässä, eikä tarvinnut arpoa ja epätietoisena odotella olisiko sieltä vielä joku mattimyöhäinen tulossa kun oli jo aiemmin saatu odotella enemmän kuin riittävästi. 

Pentue on aika tasapaksua sakkia, ensimmäin oli suurin ja viimeisin saapuja pienin, eli pentujen syntymäpäinahaitari on 286-253g.  Nada otti emonhommat heti alkuhämmästyksen jälkeen laakista haltuunsa, eikä ensimmäisen pennun synnyttyä kasvattajalle jäänyt seuraavien kanssa kovin paljon hommaa tehtäväksi. Maitoakin alkoi heti tulla, ja alkupään kaksikko ehti ottaa aikamoisen spurtin baarissa sillä aikaa kun seuraavia odoteltiin. Mutta maitoa tuntuu riittävän, ja pennut kasvavat kivasti Nadan tarkassa hoidossa ja vahdinnassa. Juuri ja juuri se malttaa ulkona asioillaan piipahtaa ja kiire on kova takaisin pentukammariin. 

Koska pentuja nyt lopulta tuli ja on vain nuo 4, on tietysti selvää, ettei kysyntä vastaa tarjontaa. Etenkin narttupennuista on tullut paljon kyselyjä. Itselleni jätän sijoitukseen toisen tytöistä, joten täytyy selvitellä tätä ”koiralle koti” ongelmaa lähiaikoina. Vaikka kaikki onkin hyvin, odottelisin taikauskoisena ensin ainakin viikonlopun yli, ennenkuin alan tehdä mitään päätöksiä aiheesta. Eilinen päivä meni aika sumussa yhden aika heikosti nukutun yön ja pitkäksi venähtäneen jännittävän päivän jälkeen. Pidetään siis peukkuja että pennut kasvavat hyvin edelleen ja ollaan yhteyksissä hiukan myöhemmin. 

Konsta, Katriina, Karoliina ja Kasper. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti