keskiviikko 9. lokakuuta 2024

Pennut ovat viikon ikäisiä



 Tänään on kai pentujen ensimmäiset synttärit, neloset ovat viikon ikäisiä. Tuntuu että aika on mennyt hujauksessa ja pentulaatikon äärellä ihmetellessä. Tänään oli ensimmäinen työpäivä "äitiysloman" jälkeen. Nada on hyuvä ja huolehtiva emo, ja hyvin kotona oli mennyt. Kun tulin töistä oli Nada pentuhuoneen ovella vastassa ja ipanat nukkuivat mahat pyöreänä pesässään.
Tuhinaa ja maiskutusta

Massut pyöreänä tosiaankin, viikossa on tapahtumut huimaa kasvua. Koko porukka tuplasi synnyinpainonsa jo eilen kun viimeinenkin ylitti puolen kilon rajapyykin. Tänään sitten painiskellaankin jo 600g sarjassa, kun "pieninkin" eli Karoliina painaa jo aika tarkkaan 600g. Pullukkakisassa johtopaikkaa pitää tällä hetkellä Kasper (660g) viiden gramman erolla Katriinaan, Konsta sitten kisaa tittelistä toisessa päässä samoilla marginaaleilla siskonsa kanssa. Porukka tuntuu olevan tosi tasapaksua sakkia, ja syöminen on herkkä laji, saa nähdä missä tilanteessa ollaan ensi viikolla, Porukka kumminkin notkuu maitobaarissa ahkeraan ja kasvaa sellaista 40-80g päivävauhtia ja siinäkin vetovuoro vaihtuu päivittäin, joten kaikki on mahdollista... Ennen ensi viikon synttäreitä aukeilee porukan silmätkin, ja nähdään miltä tyypit näyttävät silmät auki.

P

Kamalan vaikeaa on ollut miettiä kotiasioita. Kun niin paljon on ollut kyselyitä (etenkin nartuista), asioilla on puolensa ja vastaan, mikä olisi tärkeää ja mikä vähemmän tärkeää. Ja kun meidän pikkuiset ovat niin pieniäkin vielä (eli kamala ajatella että ne joskus lähtevät, joskus kuuden viikon päästä kun neljä naskalihammasta pureutuu vaikka yhtäaikaa paljaaseen nilkkaan pentuaitaukseen mennessä saatan jo olla eri mieltä). Seli seli. Yritän saada ratkaisuja tehtyä lähiaikoina, kamalaahan se on ketään pitää pitkässä hirressä, kamala morkkis siitä. Eli vielä yhdelle pojista ja tytöille kotia mietin, toiselle haen sijoituskotia miel. lähiseudulta/kohtuullisen matkan päästä. Ja jos nyt joku olisi sattunut tässä odotusaikoina päätymään muihin ratkaisuihin ja saanut lupauksia jostain muualta, kuulisin mielelläni, sekin helpottaisi tätä v-a-i-k-e-a-a hommaa. 



Ilmeisesti meillä on tarpeeksi lämmin pienille, kun Nada aina runttaa aluset pesän reunaan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti